Ангел Стойков: Играем за себе си, другите не ни интересуват

Мастер и Созопол, които останаха единствени в надпреварата за професионални визи, покриват критериите и изискванията за участие в по-високото ниво на футбола ни

Старши треньорът на Мастер Ангел Стойков бе доволен от последната изява на своите футболисти, които победиха в поредния  кръг Свиленград с разгромното 6:0 и дадоха сериозна заявка за влизане в „Б“ футболната група. Младият и амбициозен наставник на „мастерите“ сподели, че неговия тим не се интересува от резултатите на другите отбори, а гледа единствено своите изяви и представяне. Треньорът мисли за последните два мача пред отбора, без да се интересува от това какво правят другите.

До последния кръг отборът на Верея също имаше шансове за влизане в по-горната група, но след загубата в Созопол, тези възможности се изпариха. Въпреки това в много от изказванията на треньори и състезатели от Мастер и Созопол се прокрадна съмнението, че някои от съперниците им са стимулирани, за да играят на предела на възможностите си. Нещо за което се говори много в бг футбола, но както обикновено доказателства за това липсват.

Отборът на Мастер в момента заема второ място в класирането на Югоизточната „В“ група, на точка от водача Созопол и до края на първенството гостува на Гигант (Съединение), а след това приема Левски (Карлово). Мастер очаква и решението на Изпълкома на БФС, което ще определи броя на отборите във втория ешелон.

По предварителна информация някои от отборите няма да могат да отговорят на критериите за професионалния футбол и се очаква да не получат лиценз за "Б" група. В същото време двата тима от областта Мастер и Созопол, които останаха единствени в надпреварата за професионални визи, покриват критериите и изискванията за участие в по-високото ниво на футбола ни.