ГЕРБ и РЗС подписаха споразумение за политическа подкрепа

ПП „Ред, законност и справедливост“ подкрепя кандидатите от листата на ГЕРБ в изборите за членове на ЕП на 25 май с цел консолидация на десните гласове за постигане на изборна победа, която да бъде гарант за предизвикване на предсрочни парламентарни избори. За това се споразумяха председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на РЗС Яне Янев. Двамата подписаха споразумение за политическа подкрепа за предстоящите европейски избори на 25 май.
„БСП и ДПС ще си сумират заедно гласовете, затова десните гласове не трябва да се разпиляват. Тази нова четворна коалиция се преодолява трудно. По отделно са слаби, а четвъртата партия управлява втората и третата“, посочи председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му, изборите за Европейски парламент имат морален аспект. „Ако дясна партия е първа политическа сила, те няма да имат моралното право да стоят. Не само, че нямаме време за губене, а вече го и загубихме. Държавата в много сектори вече е фалирала “, категоричен беше Бойко Борисов.

„На тези избори даваме пример на десните и на десноцентристките партии. Има един-единствен опонент на това правителство на подмяната, което влезе през задния вход против волята на избирателите, и това е ГЕРБ. Една банка си създаде олигархични кръгове, медии, а сега и партия“, подчерта председателят на РЗС Яне Янев. Той призова избирателите, които не искат Орешарски и Станишев да продължат да управляват държавата, трябва да гласува за ГЕРБ. По думите му, така България ще може да тръгне по правилния път на развитие.