Кандидатите за евродепутати от ПП ГЕРБ са силният глас, който ще бъде чут в Европа

М. Габриел: Доверието на ЕНП към ГЕРБ означава подкрепа на това, което правим

Кандидатите за евродепутати от ПП ГЕРБ са силния глас, който ще бъде чут в Европа. Всеки един български гражданин трябва да се възползва от това да упражни правото си на глас на 25 май. Нашият отбор е най-подготвения. Отбор на многообразието, както на възраст, и експертиза, така и на етнос. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, който посети Нова Загора, заедно с кандидата за евродепутат Мария Габриел и народния представител Десислава Танева.

Цветан Цветанов подчерта, че Мария Габриел, която беше досега евродепутат направи много за България през последните пет години.

„Мария Габриел отстоява и ще продължи да отстоява позициите на България и на Европейския съюз, и не случайно тя е сред най-разпознаваемите евродепутати от стария мандат. Надявам се, че всички над 18 години ще предпочитат №18 в бюлетината. Това е най-добрият отбор и най-важното, което трябва да знаят българите е, че България няма време за губене. Нека повече хора да излязат да гласуват на 25 май, защото по този начин ще имаме реална представителност на българските граждани в ЕП. Този, който не гласува означава, че оставя бъдещето на случайността”, каза още Цветанов. Той смята, че предстоящите избори са изключително важни, тъй като сегашните управляващи са отдалечили България от Европа и от европейската перспектива. „Към настоящия момент и през предстоящата една година, ние няма да можем да се възползваме от новия финансов инструмент – пари, които са необходими за всички сфери на икономиката. Ние имахме потенциал. В момента се изпълняват само проектите от стария финансов програмен период, които се изчерпва в началото на 2015 година. За голямо съжаление 2014-2015 година се очертават като нулеви, което означава, че се лишават българските общини и българските граждани от средства, които дава Европа на България. Всъщност това е проблемът. Затова искаме промяна и казваме, че България няма време за губене”, допълни Цветан Цветанов.


„Като евродепутатите от ГЕРБ ще отстояваме националните интереси и ще се борим за общоевропейския интерес”, каза от своя страна Мария Габриел. В Нова Загора тя акцентира върху дейността си като евродепутат и приоритетите за следващия мандат в ЕП. „ Защитихме над 2 милиарда евро повече директни плащания. Работихме за привличане на средства за младите фермери и за възможност полупланинските и планинските райони да се възползват от финансова помощ. Ще продължим да отстояваме позицията на страната ни що се отнася и до големите европейски теми. Отборът на ГЕРБ не се затваря само в националната рамка. Доверието на ЕНП към ГЕРБ означава подкрепа на това, което правим. Една от най-силните страни на отбора на ГЕРБ е реалното отношение към проблемите и постоянния диалог с хората, както и вземането на решение в интерес на страната, и в интерес на Европа”, каза Мария Габриел.

Кандидатът за евродепутат Мария Габриел посети фирма за консервирани зеленчуци „Палиррия- България“ ЕООД в град Нова Загора. След това в града пристигна и Цветан Цветанов, който се срещна с граждани.