Орешарски, взе ли си парите от „Напоителни системи”?

Румен Петков – Ден 30/1: Орешарски, взе ли си парите от „Напоителни системи”? колко още крадци държиш на работа и защо никой не пази интересите на обществото по твое време?

Всъщност, от разсеяност съм пропуснал същностната причина за ходенето ти във Варна. А тя е да си разделите парите от краденото от „Напоителни системи”. С този, който ти си назначил за шеф на „Напоителни системи” – Варна, който открадна тръбите и който ти пазиш с цената на всичко, вкл., с притискането на почтени хора да не го закачат.

Това е потресаващо – да бъде хванат висш държавен служител да краде с държавна и частна техника и никой да не му потърси сметка. Варненци тези неща трябва да ги знаят, за да знаят, че като техен народен представител, основната ти грижа е да не бъдат пипнати тези, които ги крадат. А може би и ти, като Станишев, ще отидеш на гости на този, с чийто трактор се извършваше кражбата, освен с държавна техника.

Понеже органите не ти казаха кой е, аз ти казах преди няколко дни – изпратих ти номерата на моторните средства, с които се извършваше кражбата. От това, разбира се, нищо не последва, защото ти си част от тази кражба. И това изнесено заседание, всъщност, е елегантен начин да минеш и да си вземеш парите. Няма друго обяснение крадците да не бъдат наказани, а напротив – основният крадец да продължи да бъде висш държавен служител. Кражбата е утвърдена норма в твоето поведение, в т.ч., и за кариерно развитие.