Румен Петков: Орешарски, и тръби, а?

Ден 27, част 2: По този и по много други въпроси обаче, Орешарски, отговаря с мълчание

Орешарски, вчера ти писах два пъти за кокошкарските кражби на тръби във Варненско. Днес ти оставих повече време, за да можеш да реагираш и сам да посочиш виновника. Това, разбира се, не се случи. Аз трябваше да ти кажа, че крадецът на тръби е шеф на напоителни системи – Варна и председател на Областния съвет на БСП. При това той краде с държавна техника. И в ред на тези мисли, като не отговаряш на сигналите, мога да кажа, че тръбите се крадат и с твоята благословия. Ако оставаш безучастен пред нередностите, Орешарски, ставаш съучастник!

По този и по много други въпроси обаче, Орешарски, отговаряш с мълчание. Затова станаха възможни и всички скандални предложения и реални назначения на ключови места в държавата на некомпетентни, но удобни хора. И ти, г-н премиер, си съучастник във всичко това!

Нека обаче си го кажем директно. С бездействието си ти работиш срещу интересите на България. И като че ли не остана човек, когото да не си предал. С изключение на личните интереси на Делян Пеевски и Моника Станишева. Тях ги браниш неуморно вече година.

Утре продължавам с доказателствата, че си вреден за държавата!