Трима приятели връщат $40 000 на стара жена

Младежите си купили стар диван, а в него отркили $40 000

Трима приятели намерили 40 000 долара в диван, който купили от магазин за мебели втора употреба в Ню Йорк. След това открили собственика им и му върнали парите, съобщава БиБиСи.


Рийз Веркхофен, Кали Гуасти и Лара Русо купили дивана от разпродажба за 20 долара.

Кампанията била с благотворителна цел, а огромната сума била скрита в няколко плика.
Жената, продала овехтялата холна гарнитура , чакала да я оперират. Имал нужда от пари, но не подозирала, че ще се раздели с 40 000 долара.  


„Намирал съм най-много 50 цента в един фотьойл. Честно казано, съм очаквал да открия не повече от 5 долара”, казава г-н Веркхофен.


Г-ца Русо споделя, че с двамата й другари забелязали, че имало написано име на един от пликовете с парите. „И тримата бяхме съгласни, че трябва да върнем парите на собственика, защото те не са наши”, казва тя.


Малкото състояние се оказало собственост на възрастна жена. Тя пожелала да остане в анонимност, но обяснила, че преди много години скрила парите в дивана, но забравила за тях. Когато й върнали ценните хартийки, собственичката в знак на благодарност им дала 1 000 долара да се почерпят. „Покойният ми съпруг всяка седмица ми даваше пари, които да пазя за черни дни.  Преди години той почина от сърдечен удар. Съвсем бях забравила за спестяванията ни.”


Г-ца Гуасти разказва най-трогателната част от цялата случка. „Вдовицата е спестявала тези пари през целия си живот и когато й ги върнахме, каза нещо много красиво – Моят съпруг се е погрижил за мен и мисля, че точно така трябваше да се случи. Това е доказателство, че са останали и добри хора, като вас”.