Умиращо момче събра 1 млн. паунда за благотворителност (видео)

Стивън Сътън трогна Великобритания

19-годишният Стивън Сътън страда от рак на дебелото черво. Тежката болест се явява за първи път преди 4 години. Проблемът е отстранен оперативно. Година по-късно обаче нещата отново тръгват на лошо и болестта се завръща. Този път присъдата на лекарите е много по-тежка – младежът има само няколко години живот.

Това обаче не сломява духа на Сътън. Той решава да изготви списък с 46 неща, които иска да направи преди умре. За момента 35 от тях вече са изпълнени - през месец май миналата година британецът свири пред 80 хил. на барабани преди финала на Шампионската лига между Байерн (Мюнхен) и Борусия (Дортмунд), запозна се с английския комик Джими Кар, появи се като статист в сапунения сериал на BBC Doctors, татуира си ножици на мястото на белега си, запозна се с националите на Англия по футбол Тио Уолкът и Франк Лампард и др.

Едно от желанията на момчето беше да събере 1 млн. британски паунда за благотворителност.  Целта беше изпълнена още вчера. Към 14.30 ч. (българско време) днес сумата надхвърля 1,102 млн. Парите ще отидат за организацията Teenage Cancer Trust, която се грижи за младежи, които са поразени от рак.

Кампанията беше подкрепена от редица знаменитости – комикът Джими Кар, бившият футболист Роби Фаулър и др.

Повече за историята на Стивън: