Нуждаем се от ясно формулирани национални приоритети

Ангел Ризов: Страната ни има потенциал и трябва да преодолее голяма част от вътрешните си проблеми със собствен ресурс

Необходимо е да изготвим ясна формулировка на националните си интереси. Едва след тогава ще можем да дефинираме заплахите, проблемите и ситуациите, в които трябва да ги защитаваме. Това заяви по време на дебат в ефира на ТВ 7 юристът и кандидат за евродепутат от листата на АБВ Ангел Ризов. Според него промяна в концепцията ни за национална сигурност и вътрешен ред не може да бъде  осъществена без съдебна реформа. Тя трябва да бъде планирана за срок от поне седем години. Това ще съвпадне и с предстоящия програмен период и ще даде шанс да се възползваме максимално от финансовите механизми, които ЕС предлага, за да преструктурираме сектора, посочи той.
По думите на Ризов страната ни има потенциал и трябва да преодолее голяма част от вътрешните си проблеми със собствен ресурс. Трябва да се разделим с погрешната нагласа, че можем да използваме Европейския съюз като едва ли не единствен инструмент за преодоляване на вътрешните ни проблеми, заяви той.
В заключение Ангел Ризов посочи, че страната ни се нуждае от цялостно преструктуриране на концепцията си за работа със средства от еврофондовете, защото този публичен ресурс е осигурен чрез вноски на всеки един от нас, обобщи той.