Чалга-концерт за над 25 000 лева по случай 90-ата годишнина на УНСС

Колкото повече студенти приема УНСС, толкова повече пари влизат в касата на Студентски съвет

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) е отпразнувал 90-годишнината си с тържествен концерт с поп фолк и естрадни изпълнители за над 25 хил. лева.  Това показват отчетите на Студентския съвет на икономическия университет.Бюджетът на УНСС е не по-малко от 1% от общата сума, събрана от такси за обучение.


През 2010 г. УНСС навършва 90 години и през октомври Студентският съвет организира безплатен концерт в двора на висшето училище с патрон тогавашният ректор проф. Борислав Борисов. В него участват поп фолк изпълнителите Надя Казакова, Емануела, Крум, Борис Дали, ДесиСлава, естрадния певец Дичо, група "Щурците" и хаус DJ Balthazar. На събитието присъства тогавашният министър на образованието Сергей Игнатов, но отсъства ректорът.
Сумата, платена за въпросния концерт, е на стойност 25 260 лева, като парите са платени от бюджета на студентския съвет – 95 818 лева за 2010г. "Тържественото честване на юбилейния празник на УНСС", както е наречен концертът в отчета, е и най-големият разход за годината.


В УНСС всяка година се провежда „Мис и Мистър УНСС”, но там похарчените пари са далеч по-малко – между 4 и 7 хиляди лева.