Освиркаха Орешарски в УНСС

Общество

16-09-2013, 13:04

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Снимка на деня

Правят ни на идиоти, обичали сме Орешарски

С освирквания и викове "Оставка!" посрещнаха премиера Пламен Орешарски при откриването на академичната година в Университета за национално и световно стопанство.

Както е известно, министър-председателят е завършил Висшия икономически институт „Карл Маркс“ (сега Университет за национално и световно стопанство) в София със специалност „Финанси и кредит“, а по-късно бе преподавател в него и в НБУ.

Министър-председателят пристигна в УНСС около 9:30 часа и заедно с финансовия министър Петър Чобанов присъства на официалната церемония, където двамата бяха посрещнати със смесени емоции от студентите.
"Няма да забравя преподавателите ми, дали част от себе си да формират икономическото мислене на нас, някогашните студенти", каза в словото си премиерът.

Орешарски призна, че неговото поколение е било изправено пред много предизвикателства и е допуснало много грешки, но въпреки това е успяло да приобщи страната към европейската общност.
Около 10:30 часа министър-председателят трябваше да поднесе цветя на паметника на основателя на икономическия университет и първи негов ректор проф. Стефан Бобчев, когато се появиха група протестиращи с мегафон, плакат „Ела в Софийския университет" и познатия въпрос „Кой предложи Пеевски?".

Орешарски остана безмълвен по време на акцията и след 5 минути под освиркванията напусна с колата си университета.