"333 дни ви питаме "Кой"?!

Протестът срещу кабинета се съживи

Протестиращите се събраха тази вечер около 18:30 ч. пред сградата на Министерски съвет на 333-ия ден от протеста срещу кабинета "Орешарски". Изявата тази вечер беше организирана от "Протестна мрежа".

Малко след 19 часа шествието се отправи към централата на БСП на ул. "Позитано", която беше преградена от полицаи и протестиращатга не можаха да стигнат до сградата. След това като постояха малки и скандираха "оставка" и "червени боклуци" шестието тръгна по бул. "Александър Стамболийски", където движението не е спряно, но бе блокирано от протестиращите.

Хората се отправиха към централата на ДПС и скандират "оставка" и пеят песента "Пацо, в Дупница". Участници носят плакат "333 дни ви питаме "Кой", а отговор няма. Имате ли срам?".

Призивът за протест тази вечер беше отправен в събота в социалната мрежа "Фейсбук".
Той гласеше: "Националните предатели и защитници на проруските интереси в България, известни също и като правителството на Орешарски, все още са на власт, народното събрание все още е оградено, но с новия закон полицията вече може да ни бие законно. Нека в понеделник, 12-ти май, да успеем на 333 ден да се съберем и да покажем омерзението си от шайката пиявици, която се е барикадирала с ограждения и полиция и ни се подсмихва ехидно, а ние да ги поздравим с мощна ОСТАВКА!".

"Темите, по които искаме да говорим, са свързани с неговия успех на 33 години, как ще протече неговата предизборна кампания и какви са неговите възгледи по най-важните европейски дебати. Бихме искали да чуем и как ще помага на своите избиратели в смесените райони от бъдещата си позиция в Европейския парламент", заявиха от "Протестна мрежа".