Оризова вода и печени ябълки срещу стомашно разстройство

Безотказно действат печени картофи и компот от дренки

Ако имате малки деца сигурно вече сте я изпробвали като ефикасно средство срещу диария и всякакви стомашни проблеми. В Индия я ползват за колосване на бели дрехи, а у нас май все още не сме напълно наясно с всички свойства, които притежава и които са добре дошли за здравето ни.

Имайки предвид съставките на ориза, едва ли ще ни е трудно да предположим какви са тези на водата, в която го варим. И така - на вашето внимание- оризовата вода. Около 100 гр. Ориз се измива и сварява в около един литър вода. Внимавайте да не загаря. След като оризът е готов, прецедете водата и оставете да изстине. Добавете сока от 1 лимон или най-добре прибавете сока на вкус. Пие се вместо вода.
За стомашно разстройство много помага и консумирането на печени ябълки на фурна. Плодовете се срязват на две половини, без да се чистят от семките. Пекат се на 220 градуса, докато омекнат и променят цвета си. Изпитан лек са и печените картофи. Колкото и парадоксално да звучи, киселото мляко много помага при такива случаи. Причината е, че то е естествен пробиотик и помага да се нормализира чревната флора. Все пак не прекалявайте с него, а го приемайте като лекарство – по малко, две-три лъжички на ден. Друго средство за оправяне на разстроени стомаси са дренките. Могат да се консумират пресни или като компот. Ефектът е гарантиран.