Как управлението превръща контрабандата в официални търговски взаимоотношения?

Отива се към закриване и на представителства на Министерството на икономиката в ЕС

Няма друг период от историята на България, в който да е нанасян по-тежък удар върху системата за сигурност. По време на сегашното правителство бяха премахнати представителствата на МВР в Русия, Сърбия и Македония.

Това означава, че министър-председателят и Съвета за сигурност са убедени, че ние няма никакъв смисъл да обменяме оперативно информация с тези държави за наркоканали, трафик на хора, за стоки с възможна двойна употреба - за тях вече не съществуват. Че няма контрабанда на цигари през границата на Сърбия и Македония и че всички теми там са решени.
Обвинявам министър-председателя и правителството, че по този начин способстват активната контрабанда и на горива, и на цигари, и на алкохол. И това се прави съзнателно, за да бъдат обслужени нечии икономически интереси.
Сега разбирам, че се отива към закриване и на представителства на Министерството на икономиката в ЕС. Това е нещо, което ще нанесе траен удар върху икономическите ни взаимоотношения с държавите от нашето европейско семейство и то удар не само в икономически, но и в политически план. Като от една страна аз си давам сметка как правителствата на Сърбия, Македония и Русия гледат на нас като на държава, която е закрила оперативната връзка в сектора „Сигурност”. От друга страна в политически план сега държави членки, в които сме имали търговски представителства, ще разберат, че всъщност за нас истинската търговия, истинският стокообмен в европейското семейство не просто не са приоритет, а са нещо, от което не можем да крадем, в резултат на което го закриваме.
Това са неща, които трябва да бъдат поправени много бързо, но за да ги поправим, се нуждаем от подкрепата на всички, които четат тези материали.