Село Черногорово с камбанария за 17 000 лева (снимки)

Депутатът от ГЕРБ Владимир Митрушев откри църковния обект, построен с негова помощ

Народният представител от ПП ГЕРБ Владимир Митрушев присъства на откриването на камбанарията на храма "Св. Харалампий" в димитровградското село Черногорово, построена с негово съдействие.

До момента строежът на църковния обект струва 15 000 лева, като за довършването му са необходими още 2000. "Със съдействието на народния представител от ПП ГЕРБ Владимир Митрушев 10 000 лв. за строежа е отпуснала Дирекцията по вероизповеданията към Министерски съвет", разказа кметът на селото Живко Янков.

Откриването беше съпътствано от специално събитие. За празничното настроение в Черногорово се погрижиха самодейци от читалищата в Черногорово, Добрич, Крум, Воден, Нова Надежда, Узунджово, Черноконево, Народно Читалище „Христо Ботев“ – Димитровград и група за народни хора „Тракия”. Те участваха в провеждания за трета поредна година празник „Летен Атанасов ден – празник на традицията, духовността и вярата“.

Кметът на Черногорово Живко Янков подари на Владимир Митрушев "тениска за победители" с №18 - номерът, под който е листата от кандидати за евродепутати от ПП ГЕРБ.

По-горе можете да разгледате снимките от събитието.