Британец "видя" изчезналия боинг край Виетнам

Морският археолог Аскър е сигурен, че там някъде се е разбила машината

Британски морски археолог хвърли поредната сензация в случая с мистериозно изчезналия малайзийски самолет.
Тим Аскър твърди, че е открил остатъци от боинга край бреговете на Виетнам. Това е точно на 5 400 км от мястото десетки кораби и самолети продължават да търсят безследно изчезналата машина, съобщава Клуб Z.
Археологът от Северен Йоркшир разпознал в морето опашката, части от крилото и други предмети от самолета. Той ги видял на сателитни снимки. А за фотосите от Космоса край бреговете на Австралия твърди, че на тях се виждат предмети, които са подобни на такива от самолет, но не са.
Според него те може ли да бъдат от земетресението в Япония през 2001 г. и даже от цунамито в Тайланд, което помете няколко курорта през 2004 г. Ученият е категоричен, че от тези две катастрофални събития все още много предмети се реят по моретата и могат да заблудят специалистите, които търсят боинга.
Аскър смята, че в южната част на Китайско море има изтекло авиационно гориво и части от самолета. Дори той е сигурен, че може да се намерят свидетели, които са били на кораби, минали близо до тези останки.
Боингът изчезна на 8 март с 227 пътника и 12 души екипаж на борда. От тогава продължават безуспешните издирвания. Край бреговете на Пърт, Австралия експерти твърдяха, че са засекли сигнали от черните кутии, но така и не можаха да ги извадят от дълбините на океана. Появиха се безброй версии - от отвличане от извънземни до похищение от самите пилоти и приземяване на секретно летище. Но и до ден днешен няма никаква следа от машината, която сякаш се изпари.