"Дошъл съм за вашето доверие"

Кандидатите от евролистата на ГЕРБ посетиха избирателите в Пазарджишко

"Европа се движи напред, а България стои на едно място, дори се движи назад. И докато времето тече, децата растат, дълговете се трупат, а ние пропускаме възможности. Аз не искам да пропускаме възможности". Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ за евродепутати Томислав Дончев по време на предизборното мероприятие на партията в Пазарджик на площад „Константин Величков”.

Заедно с Дончев, на трибуната бяха кандидатите за евродепутати от ГЕРБ Владимир Уручев, Стефан Шилев и Анести Тимчев.

Водачът на евролистата на ГЕРБ подчерта, че не бива да бъде губена година, не бива да бъде губен месец, седмица и дори ден, защото светът се движи. "Искам България да се развива, да не бъде в периферията на Европа. Искам да бъде силна, да има силен глас в Европа. Искам да е държава, в която всички да сме спокойни, че можем да отглеждаме децата си, а те да отглеждат техните деца", посочи той и добави, че не иска да учи хората какво да правят, защото всички са достатъчно разумни, за да знаят сами.

"Не съм дошъл да ви уча кого трябва да мразите. Мнозина се опитват да превърнат политиката в състезание кой е най-малко мразен и за това обясняват как трябва да мразите другите. Не съм дошъл за това, не искам да мразите никого. Дошъл съм да се боря за вашето доверие. Дошъл съм да ви кажа, че аз лично нямам време за губене. Днес съм тук с част от безспорно най-добрия отбор, не защото е наш, а защото безспорно е най-добрият. Хора с образование, опит, позиции, хора, чийто имена и физиономии са познати в Европа. Хора, които знаят и които могат. Хора с позиция и с характер", категоричен бе Томислав Дончев.

Той повтори думите си от официалното откриване на предизборната кампания на партията, че дори най-силният отбор не би сторил нищо, ако няма доверието на хората. "Дошъл съм да помоля за вашето доверие. На 25 май всеки от нас трябва да направи своя избор. Тогава ще изберем каква искаме да бъде България, заяви още Дончев.

Обиколката на кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ в Пазарджишко включваше и посещение в община Лесичово.

"През следващия програмен период България ще получи 2.5 милиарда евро повече за директните плащания", заяви пред избирателите Мария Габриел.

"По време на правителството на ГЕРБ евросредствата достигаха до хората", припомни тя и продължи:

"Иска ми се да обещаем и сега големи работни заплати и светло бъдеще, но това няма как да се случи. ГЕРБ обещава толкова, колкото може да изпълни и няма да предаде българския народ. Всеки от кандидатите за евродепутати на ГЕРБ има необходимия опит, а благодарение на контактите си с хората е научил много. Ние знаем къде са нашите грешки, но знаем, че имаме силата да предложим повече и да го изпълним", коментира Габриел.

По думите й ГЕРБ има желание нещата да се случат, защото България няма време за губене.

Кандидатът за евродепутат Анести Тимчев каза от своя страна, че ако искаме да сме големи, трябва да бъдем с големите. "Ако искаме да сме силни, трябва да бъдем със силните. Трябва да гласуваме, да си кажем мнението, крайно време е да изберем и да посочим какво точно искаме", каза още Тимчев. Кандидатите за евродепутати отговориха на въпроси на жители на община Лесичово, свързани със сектор земеделие.