Coca Cola за пиене, а защо не и за миене?

Съдейки по резултатите, можем да предположим какви са съставките на любимата ни напитка

 

Няма съмнение, че колата може да направи всичко: да премахне ръжда от инструменти или петна от дрехите ви, да почити прозорците или тоалетната, да облекчи болката ви вместо лекарство, дори да убие вредните насекоми.
Ето някои от най-неочакваните начини да използвате тази вълшебна напитка...

Премахва ръждата

За да почистите ръждясала метална повърхност, полейте вечерта с Coca Cola засегнатите места (необходимото количество е взависимост от площта на ръждата), а на сутринта измийте обилно с вода. Кока-колата разяжда ръждата, а по този начин ще я премахнете лесно и без усилие. Хромирани повърхности можете да почистите с напоена в Coca Cola гъба. Няколко кръгови движения - и неприятно кафява плака ще бъде премахната мигновено!

Отстранява петна

Колата е евтин препарат за почистване на дрехи. Просто изсипете кенче от напитката върху замърсените повърхности и ги оставете известно време, докато течността се абсорбира. След това изперете дрехите, както обикновено. Cola се справят дори и с най-упоритите петна, като например мазнини и кръв. И най-важното - ароматизира дрехите.

Облекчава болката и сърбежа при ухапвания

Колата помага за облекчаване на сърбежа и болката, причинена от различни ухапвания: пчели, комари, медузи. Ако наблизо няма лекар и медицински пункт, намажете ухапаното място с Coca-Cola. Това ще намали сърбежа и ще облекчи болката.

Премахва миризмите

За да се избавите от неприятната миризмата на смърдящи животинки по кожата си, достатъчни са кенче кола, кофа вода и малко количество течен сапун. За по-бързо действие можете да добавите в съвсем малки количества кислородна вода и сода за хляб. В случай, че миризмата е по-упорита, натрийте засегнатото място от кожата с гъба, напоена в приготвената смес, а след това вземете душ.

Размразява стъкла

Ако стъклото на колата ви е покрито с лед, спокойно можете да ползвате кола за размразяването му. Изсипете върху ледената повърхност кен или малка бутилка кола, изчакайте няколко минути. След това почистването на стъклото ще бъде сравнително по-лесно!

Успокоява стомашните болки

Колата може да облекчи болки в корема, причинени от лошо храносмилане или киселини. Кой би повярвал, че изветрялата кола помага при гадене и разстройство? Доказано е също, че лекува болки в гърлото и спира хълцането.

Почиства тоалетната

Ако изсипете бутилка кола в тоалетната чиния преди да я почистите - това значително ще облекчи работата ви. Не пускайте водата, а оставете колата да престои известно време, след което почистете тоалетната си както обикновено. Ще останете учудени колко време от обичайната процедура за почистване сте си спестили.

Идеално почиства стъкла

В колата се съдържа киселина, което я прави отличен препарат за почистване на стъкла. Справя се отлично дори и със силно замърсени стъклени повърхности. След като почистите стъклото, важно е внимателно да избършете с влажна кърпа и да се уверите, че не е останала нито капка от сладката напитка. В противен случай стъклото ще "лепне".

Премахва дъвка от косата

Колата е неоценим помощник при премахване на случайно попаднала дъвка в косата си. Намокрете косата около мястото, на което е залепнала дъвката и оставете напитката да действа няколко минути. След това бавно започнете премахването на дъвката. Независимо, че отстраняването ще ви отнеме време, все пак е по-добре от подстригване.

Държи мухи, оси и други насекоми на разстояние

Колата е в състояние да държи насекомите на разстояние от вас. Когато сте на открито, отворете кенчета с кола на известно разстояние от себе си. Сладкото привлича насекомите, те ще се съберат около колата и ще са на разстояние от вас. В никакъв случай не се пийте от тези напитки! Вътре може да са попаднали множество оси (или други насекоми).

 

Наздраве и весели празници!