Писмо от умиращ баща до болната му от рак дъщеричка разплака света

Писах около един месец и това беше един от най-трудните и най-потресаващите моменти в живота ми

31-годишният Том Атвотър от Патингам, Великобритания, преди да почине от тумор на мозъка, решил да даде препоръки на неговата 5-годишна дъщеря Кели, за това как да се реализира в живота, защото няма да бъде с нея, докато расте.
Въпреки болестта си Том с последни сили събрал 610 000 евро за лечение на Кели, защото и на нея при раждането и е диагностицирана рядка форма на злокачествено заболяване. Детето на два пъти вече се е преборило с рака, но има вероятност страшната болест да се върне отново, информира struma.us.

"Писах около един месец и това беше един от най-трудните и най-потресаващите моменти в живота ми. През цялото това време мислех, че няма да бъда там за моето малко момиченце, което толкова много обичам,", пише Том, чието писмо вдовицата му Джоел Смит, ще даде на Кели, когато момичето прорасне достатъчно за да разбире посланието.

Тъга

Моят живот сега изтича. Повечето бащи и дъщери имат възможност да играят, да общуват и да разговарят, но ние нямаме време. Аз няма да бъда там да те изпратя на първия учебен ден, да те прегърна и да се радвам с вас, когато се дипломираш, така започнал писмото си Том.

Кураж

- Бори се и винаги вярвай в себе си. Не слушай хората, които ти казват, че не можеш да направиш нищо. Вече усещам твоята храброст и знам, че със сигурност ще ме направиш най-гордият баща в света.

Съветите на Том

- Училището е важно, но имай предвид, че трябва и да се забавляваш.

- Моля те, не забравяй, че майка ти те обича и ти желае най-доброто. Прегръщай я, когато е тъжна, и си помагайте една на друга в трудните моменти, когато аз си тръгна.

- Бъди с хората такава, каквато искаш те да бъдат с теб. Бъди любезна към всички, които ти помагат, и то винаги.

- Никога не се смей 50 процента, винаги се смей 100 процента. Няма смисъл да ти казвам да не бъдеш тъжна, когато си тръгна, знам, че ще бъдеш. Бих искал и тогава да бъда с теб и да те прегърна, докато не се разсмееш.

Ще бъда с теб и на сватбата

- Избирай момчета, които ще те оценят и ще те уважават. Съжалявам, един ден сърцето ти ще бъде разбито, но помни, това няма да бъде краят на света. Ще успееш, дори и ако връзката не върви и завърши зле, опитай се да бъдеш силна и да простиш, пише Том, добавяйки, че когато става въпрос за сватбата, ще бъде с нея, ще наблюдава и ще бъде горд и щастлив, че неговото малко момиченце е открило човек, който да я обича, и който ще бъде с нея до края на живота си.