Рецидивист зверски закла дистрибутор в Бургас навръх Великден

Убиецът Тодор Атанасов и убитият Николай Христов били приятели от деца

Заради оборота 22-годишният дистрибутор Николай Христов от Бургас се прости с живота си, жестоко намушкан от криминално проявен, почти негов връстник, съобщава Burgasutrе.bg.

Младежът изчезнал в петък, родителите му го обявили за издирване в събота около 13.50, а в неделя е открито тялото му на нива край Карнобат. Полицаите намериха и мобилния телефон на жертвата – на малка уличка в кв. „Ветрен“.

Трупът на младежа е откаран е за аутопсия в катедра „Съдебна медицина” към МБАЛ – Бургас, като е констатирано, че смъртта е настъпила вследствие на обилна кръвозагуба от нанесени четири прободни рани в областта на гръдния кош и белия дроб.

Убитият е бил заклан заради парите, които носел в себе си. Той работел като дистрибутор на бързооборотни стоки – хранителни и захарни изделия. Смята се, че у себе си е носел поне 5 хиляди лева.

Убиецът Тодор Атанасов има присъди за кражби и наркотици. Той бе заловен за по-малко от 24 часа от криминалистите от областната дирекция на МВР-Бургас, с помощта на криминолозите от лабораторията и полицаите от Второ районно в морския град. Извършено е претърсване и изземване в дома му, като са иззети веществени доказателства, сочещи за съпричастност към извършеното убийство.

Преди да стигнат до него, разследващите намерили автомобила на изчезналия дистрибутор – зарязан в землището на с. Банево, община Бургас. Извършен е оглед, като са открити следи, сочещи за извършено криминално престъпление – убийство.

Тодор Атанасов е привлечен в качеството на обвиняем, като му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа. Работата по случая продължава служители на ОДМВР – Бургас.

22-годишният Тодор Атанасов и убитият Николай Христов, които живеят в един вход на блок 20 в ж.к. "Славейков", са приятели са от деца.

Това е трети ужасяващ инцидент в Бургаско след покъртителното убийство на първокласничката Алекс от Поморие и изчезналата медицинска сестра Валя.