Гръцките железничари на празничен протест

Междувременно "Луфтханза" отменя 1700 полета за утре, включително от и до София за Франкфурт и Мюнхен

От утре до понеделник железопътният транспорт в южната ни съседка Гърция по всяка вероятност няма да се движи "с пълна пара". Продължава недоволството на държавните превозвачи срещу икономиите на правителството, които включват като план и приватизацията на гръцките железници, съобщава Нова ТВ.

На 9 април в страната се проведе мащабен протест, в който се включиха граждани и синдикати. Включването на работещите в железниците и фериботите в стачката предизвикаха пълен хаос в транспорта, в добавка към затворените училища, аптеки и отчасти - държавни болници.

По подобен начин заплашва да изглежда ситуацията в Гърция по време на предстоящите Великденски празници. Заради предстоящите протести железопътната компания е анулирала много влакове. Едновременно с това влизат в сила и по-строги мерки по пътищата във връзка с увеличения празничен трафик.

Не е ясно как ще се отрази това на почивката на българските туристи - по данни на агенциите и тази година Гърция е сред най-предпочитаните от нашенци дестинация за Великден.

Междувременно няма изгледи да се разреши и ситуацията с авиопревозвача "Луфтханза", който обслужва голяма част от европейските линии.

Заради продължаващата стачка на персонала компанията е отменила почти 1700 полета за утре, информира в. "Сега". Сред засегнатите са и тези от и до София от Мюнхен и Франкфурт. От компанията изчисляват, че загубите ще възлизат на десетки милиони евро.