Погребаха Тольо, линейка дойде за съпругата му (СНИМКИ)

Животът

17-04-2014, 15:29

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Златарският бос Тольо имал вземане-даване с турски фирми

Близки и приятели не вярват, че е самоубийство

С много, много сълзи под проливния дъжд най-близките и приятелите изпратиха пловдивския бизнесмен Апостол Коларов днес следобед. Да се сбогуват с него на Централни гробища в Пловдив дойдоха десетки. След службата в църквата тялото на Апостол бе откарано за кремация.

Съпругата му Албена не бе на себе си. Болката от загубата и шокът й дойдоха в повече. Притеснени близки извикаха линейка, която да стабилизира състоянието на превиващата се от мъка жена.

Тольо бе добър, ведър човек, разказаха хората. Даваше мило и драго за семейството си.

Бизнесменът има дъщеричка и син. Момичето си дошло преди дни от Италия за празниците. Била болна, имала тежък грип и семейството се грижило за оздравяването й. По нищо обаче не личало да имат други притеснения.

Никой от дошлите на погребението не искаше да повярва, че се е самоубил.

Изключително добър, чист, ведър човек бе. Помагал ми е в тежки моменти, сподели разстроена съученичка на Тольо. Спрягат се версии за самоубийство заради дългове, но кой няма дългове, и аз имам дългове. Един ден си на върха, другия ден падаш, после пак. Но той бе изключително борбен човек. Когато приеха дъщеричката му в Италия, всички се радваха, семейството ходи при нея. Сега момичето се върна за празниците. Ако човек реши да слага крй на живота си, едва ли ще избере точно такъв момент, каза жената.

Не вярвам да е самоубийство. Като чух, че е станало в хотел Бордо първо се зачудих, но после ми хрумна, ами хотелът е до линиите. Колко му е някой да му е определил среща и така. Нямам думи. Голяма, голяма мъка. 47-годишен, млад човек. Сега момченцето му трябва да бъде мъжът в семейството, сподели жената. Той обожаваше семейството, децата. Като мъж бе спретнат, най-чистият, който познавам в целия си живот.

Цар Киро също пристигна на опелото. Той и синът му Ангел оставиха цветя.

Самоубийството на пловдивския бизнесмен Апостол Коларов шокира негови приятели.

Тялото на мъжа бе открито в сряда следобед в стая в хотел "Бордо" на ул. "Севастопол", 49. 47-годишният бизнесмен бил прострелян в главата. До него имало малокалибрен пистолет. Категорично става дума за самоубийство, заявиха от полицията. Оръжието е законно. Мъжът няма криминално досие.

Апостол Коларов излязъл от къщата си в понеделник сутринта. През нощта не се прибрал. Спрял да отговаря на обажданията на съпругата си. Тя се притеснила и подала сигнал в полицията. Той се регистрирал в хотела, плаща за стая и няколко часа не се появява. Във вторник следобяд камериерка видяла трупа.

Предсмъртно писмо не е намерено.

Бизнесменът държал няколко златарски къщи из Пловдив. Последно останала да работи една. Основно търгувал злато с турски бизнес-партньори. По непотвърдена информация той натрупал дългове към тях.

Коларов бил член на сдружение по борба "Локомотив" и на волейболен клуб "Лукойл България".