Цветанов: Държавата е в изключително тежка ситуация

Днешната политика е политика на реваншизъм, не на знаещите и на можещите

Днешната политика е политика на реваншизъм, не на знаещите и на можещите, а на онези, които могат да осигурят определен брой гласове от определено населено място. Това заяви пред членове и симпатизанти на ГЕРБ в Смолян заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. Според него в момента държавата е в изключително тежка ситуация.

„Можем да говорим за външна изолация на сегашното правителство. Виждате, че докато представителите на ГЕРБ са в Брюксел или някъде другаде в Европа, нашият премиер открива ресторант във Виетнам. Първият български ресторант във Виетнам. А има много важни приоритети, които трябва да се следват“, подчерта Цветанов. Според него силното развитие на регионите е силната страна на партията.

„ГЕРБ е номер едно, ГЕРБ е силата, която ще победи на тези европейски избори. ГЕРБ е единствената алтернатива на днешното управление и точно за това всеки от нас трябва да осъзнае своята роля за провеждането на предстоящата кампания“, изтъкна Цветан Цветанов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Много са младите хора, които напуснаха България и са много тези, които искат да се върнат, но когато ГЕРБ дойде на власт и видят алтернатива за професионална и личната им реализация.

„Всички разумни и интелигентни хора осъзнават какво цели пропагандата, която в момента прилага управляващата коалиция. Управляващите партии не могат да повишат по-широка обществена подкрепа. И единствената формула, която искат да приложат, е колкото е възможно по-ниска избирателна активност. Това води до купуването на гласове, с които ще определят бъдещето на всички ни. Затова най-важното да обясним на хората, че гласът на един професор, доцент, преподавател, работещ е равен на един социално слаб, който е купен за 20 лева в изборния ден“, разясни зам.-председателят на партията.

Той изтъкна нуждат от максимална мобилизация в предстоящия вот. ГЕРБ най-много ще разчита на големите градове, но във всяко населено място - малко или голямо, е важно да има подкрепа за ГЕРБ, „защото ГЕРБ е национално отговорна партия. ГЕРБ дава възможност на всички български граждани, независимо от техния етнически произход“, мотивира се Цветанов.

Той е убеден, че на изборите за Европейски парламент на 25 май вечерта ГЕРБ ще се поздрави с 1-2-ма депутати повече от БСП.