Няма как да харчиш повече, отколкото произвеждаш и да просперираш

Членовете на ГЕРБ искат да бъдат честни пред избирателите си, обяви Борисов

Няма как да харчиш повече, отколкото произвеждаш и да просперираш. Това трябва да осъзнаят хората, за да спрат да живеят в света на фантазиите, но минават години докато разберат, че са били лъгани. Коментарът направи на среща в Смолян лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов с членове и симпатизанти на партията, предаде „Фокус”.

Той даде пример със семейството: „Кой баща не иска да купува повече играчки за детето си и дрехи на жена си, но го прави само по празници, като се съобразява с бюджета. Така е и с държавата”.

В пълната зала в театъра на Смолян Борисов подчерта, че партия ГЕРБ се счита, че не е безгрешна, както е при други партии, но заяви, че има и ден за прошка. Той добави, че членовете на партията искат да бъдат честни пред избирателите си и да не обещават неща, които не могат да се изпълнят. „Няма да се подвеждаме от популизъм, да се каже цялата истина, а вече кой, колкото може да понесе”, завърши бившият премиер.

Срещата бе открита от областния координатор на ПП ГЕРБ – Смолян Николай Мелемов. В града са и представители от структурата на ГЕРБ – Перник, заедно с депутата от Перник Ирена Соколова, които с колегите си от Смолян в следобедните часове ще проведат работен семинар. Заедно с Бойко Борисов в Смолян са евродепутатът Владимир Уручев, заместник-председателите на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и Красимир Велчев, Харалан Александров – антрополог, Богдан Мирчев – представител на Фондация „Ханс Зайдел”.

В началото на срещата евродепутатът Владимир Уручев заяви, че от една година се забелязва отдалечаване на България от Европа и постоянна загуба на доверие, като посочи и няколко примера за това. Ако това продължи, опасността от спирането на еврофондовете е голяма. Подчерта, че всичко ново, което се е случило в страната, е благодарение на европейско финансиране.

Зам.-председателят на партията Цветан Цветанов заяви, че днешната политика в страната ни е политика на реваншизъм. „Управляващите манипулират общественото мнение, затова е много важно да се гласува, тъй като за управляващите е много добре избирателната активност да е ниска. ГЕРБ е номер 1 и ще остане номер 1”, каза бившият министър на вътрешните работи.