Майката на стрелеца от Лясковец: Нищо не остана от дома ни

Месец след черната операция Стефанка най-накрая е видяла сина си Петко

Стефанка Савова, майката на Петко, който при злощастната стрелба в Лясковец уби баретата Емил Шарков и уби други трима полицаи, е влизала само веднъж в дома си оттогава. Месец след акцията полицията все още не я пуска там с простото обяснение - "Не може". Това предаде репортер на Нова тв.

"Нищо няма здраво. Като влязох да си взема дрехи, всичко е на дупки. Няма нищо в нашия дом, което в цяло и здраво. Нито стени, нито печка, нито телевизор, нищо”, описва Стефанка състоянието на жилището, което са деляли с Петко до деня на черната полицейска операция.

Майката най-накрая е имала възможност да се види със сина си. "Не е добре, нищо не съм видяла, нищо не ми е показал, но… не става. Човек с операции”, разказва тя за състоянието му.

Междувременно учениците от училището точно до дома им, които Петко заплашвал, преди полицията да реши да действа, влизали и чупели оградата по думите на Стефанка. "Децата влизат и разграждат оградата. Тук ги изпращат уж да правят гимнастика, а всъщност ни чупят оградите. Всичко той сам е градил”, проплака жената.