300 дни, 300 огради

За всички, които си мислят, че протестите на пл. "Независимост" са стихнали

Както преди 300 дни - номинация на Делян Пеевски изкара стотици хора на протест на столичния площад "Независимост"; там, откъдето обединените депутати упражняват силата си.

Пеевски в листите на ДПС. Добре за партията, зле за избирателите. Зле за тези избиратели, които ще дадат гласа си за друга листа, без него, но той пак ще ги представлява в Европарламента, тъй като за момента е втори във въпросните листи, а агенциите дават на издигащата го партия 3 твърди места.

"300 дни протест, 300 дни огради", скандираха снощи недоволните от кабинета, докато вървяха по пътя, който си знаят - по бул. "Цар Освободител". До края на вечерта викащите ставаха все повече, а с тях се множаха и жандармите.

Впрочем, и денем, когато площадът е спокоен, а примката около представителите - широка, полицаи в района не липсват. В последните месеци обаче те все повече отстъпват мястото си на стабилни ограждения, чийто периметър ежедневно мени големината и формата си.

През това време протестиращите чакат промяна. Противно на спекулациите, че повечето от тях вече са се отказали, защото "са си намерили друга работа", недоволството от несправедливостта не може да бъде потиснато по естествен начин.

Mного хора, които подкрепят протеста, обясняват, че имат работа, ангажименти и въпреки че, не са "на улицата", за да защитят позициите си, считат, че са част от общественото недеолство, тъй като настояват за незабавна оставка.

Всъщност, има и такива граждани, които са били пред 300-те огради във всяка една от вечерите на протест. 300 дни на протест! Има и такива, които през тези 300 дни трупат тих гняв и тепърва се решават да го излеят в подкрепа на напразно недоволстващите.

300 дни на протест, 300 дни на огради, 300 огради. Чу ли ни някой?