Защо лъжат мъжете?

Виж тук

Жените винаги имат определени очаквания за мъжа до себе си. Знаят не само точно какъв трябва да бъде, но и как да постъпва в конкретни ситуации. В повечето случаи тези очаквания се разминават с действителността. Но мъжете не са роботи. Правят грешки, които ги карат да се чувстват недостойни. И почват да лъжат. Но защо лъжат мъжете?

Мъжете лъжат инстинктивно.

Мъжете лъжат, когато се страхуват.

Мъжете лъжат, за да избегнат конфликт.

Мъжете лъжат, за да преувеличат постиженията си.

Мъжете лъжат, за да не дават обяснения.

Мъжете лъжат за незначителни неща.

Мъжете лъжат, за да прикрият неудобна истина.

Мъжете лъжат, за да не дават обяснения

“Къде беше, с кого беше, какво правихте...?”, върволицата от въпроси е толкова дълга, че и да искаш няма как да дадеш всички верни отговори. Дори не е нужно да криеш нещо. Може просто да си пропуснал или забравил някоя подробност, която да се превърне в сериозен проблем, пише zajenata.bg. За да не си правят тестове на паметта или просто защото мразят да дават обяснения, мъжете използват лъжи. Напълно оправдани, предвид обстоятелствата, при които са възникнали.

Мъжете лъжат, за да не наранят жената до себе си.

Понякога мъжете лъжат просто ей така. Без да се осъзнават. Както е заложено в природата им да ловуват, така някакъв вътрешен инстинкт ги кара да лъжат. Изричат лъжата и въобще не се осъзнават, че са излъгали. Това вбесява жените, които не просто са разочаровани, че са били излъгани, но се налага да поясняват каква е лъжата на излъгалите ги. Инстинктивната лъжа е неосъзната лъжа. Не се брои.

Много мъже са откровени за важните неща и имат афинитет към незначителните лъжи. Обичат да послъгват за тонус и забавление. Другите мъже нямат проблем с подобен род лъжи и бързо “поемат щафетата”, но жените са обидчиви и дребнави. Всяка уловена незначителна лъжа е чудесен повод за мърморене и обвинения. Разбира се, напълно излишни. Лъжите за незначителни неща би трябвало да разсмиват или поне да предизвикват усмивка. Нищо повече.