Съветите за успешен живот

10 правила за щастие

„Като повечето хора и аз се уча по-добре от опита, отколкото от теорията,“ казва Сър Ричард Брансън. „Когато видя голям текст губя бързо интерес, за това ще ви дам бързи и кратки съвети за успех“. Брансън е на 63 години и е основател и шеф на Virgin Group. Той разполага с лично състояние от 4.6 млрд. долара.

1. Следвайте мечтите си. Просто го направете Ще живеете много по-добре, ако следвате страстта си. Хората, които най-много се радват на живота са тези, които прекарват времето си с нещо, което обичат. Това са също хората, на които им стиска да поемат риск и да гонят мечтите си.

2. Бъдете позитивната промяна и правете добро Ако не носите добро на хората около вас, няма как да носите добро на бизнеса си. Големите компании трябва да направят нещо позитивно за себе си, за служителите си, за всички.

3. Вярвайте в идеите си и бъдете най-добрите Ако вие не сте горди със своите идеи и не вярвате в тях, защо да го правят другите?

4. Забавлявайте се и се грижете за екипа си Забавлението е сред най-подценяваните фактори за успеха. Ако не се забавлявате с това, което правите, тогава може би трябва просто да се откажете и да се захванете с нещо друго. За екипа си намерете хора, които търсят доброто у другите, които повече хвалят, отколкото критикуват и които обичат работата си.

5. Не се предавайте Във всичко, което съм правил – било то откриване на бизнес или летене с балон около света е имало момент, в който най-лесното нещо е било просто да се откажа. Но ще се изненадате какво може да постигнете, ако просто не се предадете и продължите напред.

6. Правете си списъци и си поставяйте нови предизвикателства Ако не си записвате идеите, те може да изчезнат до сутринта. Записвайте си целите и след време ще се изненадате колко много сте постигнали.

7. Прекарвайте време със семейството си Едно от най-важните неща, които един бизнесмен трябва да може да направи, е да делегира задачи на екипа си. Намерете хора, които да вършат добре това, в което вие се затруднявате. Прекарайте освободеното време със семейството си – а това е най-важнот нещо.

8. Загасете телевизора, излезте навън и действайте Това важи и за компютъра. Вместо да седите и да гледате един екран, излезте навън – има толкова невероятни хора, с които може да се запознаете и приключения, които можете да направите.

9. Когато говорят лоши неща за вас, просто ги опровергайте с действия Когато успеете, много хора ще се опитат да ви клеветят. Не ги игнорирайте – опровергайте ги по всякакъв възможен начин.

10. Сложете си диван в кухнята Когато правите това, което обичате, наистина няма значение къде се намирате, когато работите. На остров Некер имаме диван в кухнята и прекарваме по-голяма част от времето си там – цялото семейство.