Лайнерът „Хамбург” хвърли котва в Несебър, круизният сезон стартира!

67 пасажерски кораба идват това лято у нас

Лайнерът „Хамбург” хвърли котва в несебърското пристанище и откри от днес круизния сезон. На борда пътуват 460 души, от които 160 човека екипаж и обслужващ персонал. Хамбург не е от гигантските лайнери, наричани „плаващи градове”. Той е дълъг 144 метра и е с 15 000 тонаж. Пасажерите ще слязат на брега в Несебър и ще останат тук един ден. Късно тази нощ „Хамбург” ще отплава по маршрута си.

Само след 20 дни Несебър ще посрещне следващия „пасажер”. Лайнерът "Пасифик Принцес" ще акостира в порта на 28 април с още туристи.
67 презокеански лайнера ще хвърлят котва това лято в Бургас и Несебър, съобщиха от морска администрация. Двете български пристанища вече са получили предварителния график на круизите. Повечето от пасажерските кораби ще акостират на порта в Несебър. Там се очакват 52 лайнера. В списъка за Бургас засега са 15. Те са с по-внушителни габарити. Очакват се близо 50 000 богати пасажери, които ще слязат на брега, макар и само за ден. Този сезон очакваните лайнери са с 9 повече в сравнение с миналата година.
Круизният сезон в Бургас ще открие суперлуксозният пасажерски кораб "Costa Deliziosa", който ще хвърли котва в Бургас на 5 май. Той ще доведе над 2800 пасажери. 5-звезден лайнер е с внушителни размери и е по-голям от "Титаник". Гигантският кораб се обслужва от 908 души екипаж, които бдят за сигурността и комфорта на гостите.