Томислав Дончев: Управляващите имат някакъв имунитет срещу исканията на обществото

ГЕРБ ще спечели евровота, както досега е печелила всички избори през последните седем години, категоричен е водачът в листата на партията

"ГЕРБ ще спечели и европейските избори, както досега сме печелили всички избори през последните седем години". Това заяви Томислав Дончев, водач на листата на партията за изборите за Европейски парламент през май пред председателите на парламентарни групи на партиите-членки на ЕНП.

По думите му в следващия Европарламент в Групата на Европейската народна партия ще има повече българи. "Ще победим в България, защото в страната ни се случват странни неща, които поставят под въпрос европейското ни бъдеще. На парламентарните избори миналата година БСП останаха втора политическа сила, но формираха коалиция, при това с подкрепата на крайната "Атака”, и съставиха правителство".

Дончев подчерта преед европейските си колеги, че в страната ни хората протестират непрекъснато и искат оставката на кабинета, но исканията им са игнорирани от управляващите. Според него те имат някакъв имунитет срещу исканията на обществото.

Бившият министър по управление на средствата от ЕС цитира данните, сочещи критично ниското доверие към сегашния кабинет: "Подкрепата за това правителство е безпрецедентно ниска и е под 15 %, а парламентът е одобряван от едва 10% от българите".

"Свободата на медиите в България е на едно от най-ниските нива в Европа, продължи той. Ето защо ще спечелим изборите, за да защитим европейското бъдеще на България”.

ЕНП трябва да работи за устойчиво развитие на базата на икономическия растеж, подчерта Томислав Дончев. "Всички ние трябва да се изправим пред последиците от кризата заедно. Въпреки милионите евро и медийните империи, които са изправени срещу нас в България, ГЕРБ ще постигне целта си отново да се върне на власт, за да защитим европейското бъдеще на българите. Ще водим европейска и положителна кампания и ще убедим повече хора, че ценностите на ЕНП са най-добрите както за България, така и за цяла Европа”, заяви водачът на евролистата на ГЕРБ.