Мъжете умират за пухкави дами със закръглени форми

Слаба, руса и висока? Не, благодаря!

Митът за жената-вамп е разбит на пух и прах! Широко тиражираното схващане, че най-убийствените мадами са слаби, високи и дългокраки се оказа лъжа. Светът е живял десетилетия в тоталната заблуда, че мъжете си падат по кльощави жени. Тази идея е прокарана... от жени, твърдят социолози. Реалността обаче говори с факти – мъжете си падат по по-закръглените дами. Скорошно проучване установи, че стресираните мъже предпочитат по-сочни жени.

Като се има в предвид колко високи са нивата на стрес в днешното ни общество, ще излезе, че вече никой не е фен на перфектните мерки 90-60-90, пише ezine.bg. Несигурните, неуравновесени и стресирани мъже търсят закрила. Първосигнално мозъкът им превключва на търсене на такава фигура. Те се водят от това желание и обикновено намират зряла фигура, наподобяваща тази на майката. Така поне смятат редица учени и специалисти. Споменатото изследване е направено на две групи мъже, на възраст между 18 и 40 години. Едната група била подложена на тежко интервю за работа. След интервюто на всички участници били дадени да разгледат снимки на 10 жени, от много слаби до доста пълни. Били запитани, с коя от тях биха излезли. Оказало се, че стресираната група мъже избрала доста от представителките с излишни килограми. Строго пропорционално излиза, че един на четирима мъже предпочита да излиза с по-закръглена жена. Но в крайна сметка, това си е въпрос на лично предпочитание. Друг интересен факт, установен в други скорошни проучвания е, че освен закръглени форми мъжете харесват и красивите очи. 22% процента от анкетираните държат на тях. Почти същият процент държат и на усмивката.
Интересното е, че на принципно акцентираните дупе и гърди, държат едва 7-8 % от запитаните. Блондинките пък имат с 3% по-голям шанс да привлекат мъжките погледи. Въпреки това, за мнозинството цветът на косата не бил от значение. В анкетите, попълвани от жени, мнозинството също държи на фактори като очи и лице, и доста малко на плочки и перфектно тяло. И двете групи държат човека срещу тях да е с добър характер. Наблягат и на нуждата от взаимно разбирателство. Едва след това идват фактори като красиво лице. Перфектното тяло е много рядко търсено.