Цигани заплашиха възрастна жена, че ще и отрежат главата!

Ограбената старица е в шок

Света Богородица ме спаси. Като ме хванаха за раменете и ме натиснаха към стола, започнах да се моля да ме оставят на мира и да не ме пребият. Много се изплаших и още ме е страх, защото се върнаха и ме заплашиха, че ще ми отрежат главата. Нищо повече няма да кажа, защото ме е страх. Това каза пред „Телеграф” самотно живееща старица от пловдивското село Крислово, която на 9 декември е била нападната от двама роми.

Двамата отишли пеша до дома й и я нападнали за 100 лева и купичка пържени картофи. Оттогава 85-годишната баба живее в постоянен ужас обирджиите да не се върнат. Тя не излиза никъде от дома си и трепери всеки път, когато някой почука на вратата й.

Стефан Димитров и Мехмед Пуров отивали пеша към Крислово, защото нямали пари за автобус. Семействата им се издържали от събиране на хартия и метали. Стефан имал петима братя и осем сестри, а Мехмед – трима братя и три сестри. Двамата обикаляли пловдивските села от ноември 2013 и крадели каквото им попадне.

По тъмно те прескочили оградата на бабата и влезли в къщата. Метнали на главата на старицата една покривка и започнали да й крещят „Парите или живота”. Стефан Димитров дори я заплашил, че приятелят му бил майстор в клането щял да й резне главата. Бабата се изплашила и им показала къде в съседната стая къта 100 лева.

След като взели парите, я върнали обратно в кухнята и я сложили да седне на стол. Въпреки че не била вързана, бабата била толкова изплашена, че стояла неподвижно на стола. Крадците видели, че старицата има малко картофи, обелили ги, изпържили ги и ги изяли в присъствието на стопанката на дома, след което избягали.

Бабата благодари на Богородица, че не са я набили, каквито многобройни случаи има в цялата страна. Оттогава насам, обаче, старицата живее в постоянен страх.

Пълнолетният апаш Стефан Димитров и в момента се намира в затвора в Пловдив. Той е обвинен от районната прокуратура за грабежа, а обвинителният акт срещу него е внесен в съда за насрочване на дата на процеса. При разпитите се е признал за виновен. Разказал, че е заплашил възрастната жена да не подава жалба в полицията за обира, защото „вече били заклали една баба в село Стряма”.

Вторият обирджия – Мехмед, е малолетен и със сигурност отървава наказателното преследване.

Близките на жертвата пък й поставили стабилна врата и решетки на прозорците. Внучка й й прекарала СОТ. Комшиите пък бдят над нея и наглеждат кой чука на вратата й. Въпреки това жената е в постоянен страх.