2 април: Свободолюбиви пориви

Хороскоп

01-04-2014, 19:00

Снимка:

N/A

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сезонът на затъмненията

Новолуние в Овен: Корекция на целите

Слънце в Овен, Луна в Телец

Свободолюбивите пориви и решителните импулси за кардинални житейски промени ще ни владеят и днес. Лунният сърп вече се показа на вечерното небе и в битието ни ще се появят и условията за тяхното практическо осъществяване. Доколко успешни ще бъдат, зависи от наличието на реални основания, осъзната необходимост и подкрепата на обстоятелства изискващи подобни решения. Ако старите навици, привързаности, отговорности и условия на живот вече не съдействат, а напротив възпрепятстват благоденствието и себе-реализацията ви, ако в живота ви вече са настъпили промени генериращи нови нужди и необходимости, то очевидно имате всички основания смело да пристъпите към изцяло нова житейска програма. Пътят няма да бъде лесен, нагаждането към новите условия вероятно ще изисква голяма самоотверженост, търпение, воля, приемливи загуби и готовност да пожертвате сигурността на добре познати, макар и очевидно вече вредни за самите вас схващания и зависимости от хора, вещи и обстоятелства. Но пък възможността да откриете нова страница в живота си и да го изградите по начин, който изцяло отговаря на актуалните ви нужди и представи, е рядък и ценен дар, с нарастваща стойност във времето.

Всички останали, следва добре да преценят дали зад свободолюбивите пориви не стоят честолюбиви импулси. Актуалната астрологична обстановка генерира мощна енергия, която ще ни постави в условия на внезапни обрати и предизвикателни ситуации, но личният избор и осъзнатоста на всеки от нас, ще определи дали тя ще бъде насочена в разрушителни или съзидателни процеси. Не позволявайте на личните амбиции и радикалните настроения да заглушат гласът на здравият разум и помнете, че личната ви независимост не трябва да бъде за сметка на чуждата свобода, а придобиването и с натиск върху обстоятелствата и чуждата воля, не обещава сигурен и устойчив във времето резултат.

Работа и бизнес
Денят ще бъде много успешен за онези, които съумеят да се абстрахират от личните драми и обществените вълнения. В случай, че желаете денят ви да протече максимално продуктивно, се ориентирайте към дейности,  които можете да извършвате самостоятелно. Колективните процеси сега ще протичат при усложнени условия, поради дефицита на желание за сътрудничество. Лесно и успешно ще можем да оформим и придвижим важни документи, касаещи реализацията на текущите ни проекти, обработката и анализа на данни и информация. Качествен напредък можем да очакваме и в дейности, в които разчитаме изцяло на собствените си знания и добре структурирана информация. От това, най-пълноценно ще се възползват посветените на научна и изследователска дейност и всички, които се занимават професионално с обработката и разпространението на знания и информация.

Здраве, хранене и красота
Денят е подходящ за стартиране на нов хранителен режим и започване на нов цикъл физически упражнения. Ще можете да ги следвате продължително и дисциплинирано и резултатите няма да закъснеят. Кожата и косата ще усвоят пълноценно всички подхранващи и подмладяващи съставки на козметичните продукти, а клетките на тялото -веществата съдържащи се в храната и напитките. Поради това е изключително важно да се храним здравословно и пълноценно с прясно приготвена от естествени и необработени продукти храна.
Уязвими са долната челюст, гърлото, ушите и щитовидната жлеза. Пазете се от настинки, а в посочените области избягвайте хирургична или друг вид агресивна намеса.