Новолуние в Овен: Корекция на целите

Хороскоп

30-03-2014, 18:27

Снимка:

N/A

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сезонът на затъмненията

Новолуние - моделирайте желаната реалност

Новолунието в Овен настъпва в неделя, в 21,44 ч и отбелязва началото на един от най-напрегнатите и конфликти периоди в настоящата година.

В рамките на предстоящия месец април, ще преживеем противостоянето на Марс и Слънцето около  8-10 април, веднага след това  в средата на месеца Лунно затъмнение във Везни, протичащо на фона на образуващ се голям космически кръст между Уран,Юпитер, Марс и Плутон, чийто пик на проявление ще бъде около 20-21 април и за финал-Слънчево затъмнение в Телец, на 29 април. Рядко можем да наблюдаваме толкова радикални и предизвикателни конфигурации, концентриращи ефекта си в такъв кратък период от време,  при това в рамките на времевия пояс очертан от затъмненията, който сам по себе си създава предпоставки за съдбовни процеси и изменения.

Всяко новолуние е време за целеполагане, а това в Овен, задължително изисква да формулираме пред себе си ясно намеренията и стремежите, към които възнамеряваме да насочим енергията и волята си през следващите дванадесет месеца. Предвид текущата астрологична обстановка обаче, новите цели и идеите възникващи сега, могат да се окажат крайно непродуктивни, а реализацията им трудна и изискваща приемането непосилни условия и компромиси. Затова пък всичко подсказва, че е настъпило време за корекция на вече заложени при това фундаментални цели, представи и модели на поведение. А в много случай корекцията ще е неизбежна и така да се каже живото спасяваща, целяща отстраняването на нежизнеспособни, остарели и отдавна изчерпали потенциала се схващания, желания и стремежи. Затова в неделя вечерта и в понеделник следва да бъдем наистина внимателни и съзнателни по отношение на знаците от съдбата, а в случай че такива липсват, сами да фокусираме менталната си енергия, върху онези области в живота си, в които чувстваме липса на растеж и напредък и наличие на затормозяващи фактори,  възпрепятстващи развитието на естествените процеси в живота ни. Временно отложете обмислянето и стартирането на важни житейски начинания, тъй като през настоящият месец ни предстои много работа по отстраняването на грешки от миналото. Дори позитивните утвърждения и оптимистичните очаквания, които обичайно вдъхват живот на желанията ни по време на новолуние, този път няма да ни помогнат, дори напротив, вероятността именно подведени от тях да изградим бъдещето си "върху подвижни пясъци е съществена". Не забравяйте, че в сезонът на затъмненията към всяка новост и промяна следва да се пристъпва внимателно, тъй като последствията често са необратими.

При това новолуние ще се нуждаем по-скоро от качества, отколкото от желания. Пожелайте си мъдрост и търпение, с които да овладявате честолюбивите и импулсивни инициативи, които могат да внесат доста напрежение в живота ни през този месец. Ще ни бъдат необходими и повече смелост и разбиране, когато настъпи момента да вземем трудни решения под натиска на обстоятелствата. Ще се нуждаем също и от решителност и воля за да осъществим онези непопулярни и отдавна отлагани промени, които събитията през април, ще ни подскажат, че е време да осъществим. И също вяра в мъдростта на живота, който понякога ни поставя в тежки условия, за да ни подтикне да предприемем стъпките, които ще ни осигурят по-пълноценно бъдеще.

Месеца ще бъде тежък, с предпоставки за много агресия и радикализъм, шокиращо разобличаване на фалшиви ценности и идеали, противоречия между водещи идеологии и противопоставяне на принципи, нови идеи , разбиващи стари порядки и налагащи нови правила, крайности генериращи обрат в събитията и психологическите нагласи и съпътстващите подобни процеси остро противопоставяне и отхвърляне. Подчертания акцент върху оста Овен-Везни подсказва наличие на напрежение във взаимоотношенията, което ще се отрази глобално върху всичко, от международните отношения, през деловите и личните партньорства, до всички връзки и контакти, които са изградени върху общ интерес, взаимност и разбиране. Ще се разпадат стари съюзи, ще се раждат нови, а всичко това често ще бъде съпроводено с открита конфронтация и явен стремеж за налагане на личната воля и правото на по-силния. Поради това искрено умолявам всички съзнателни и духовно пробудени хора да посветят предстоящата нощ и утрешният ден на искрена молитва и медитация за хармонизиране на общото енергийно поле на Земята. Нека семената на божествените добродетели посети в човешката душа, покълнат и израснат здрави и устойчиви, за да бъдат приложени съзнателно на всички нива, в името на Правдата, Мира и  всеобщото човешко Благо!