Смрадликата подмладява и лекува 99 болести

Вълшебна е при рани, възпаления и бяло течение

Смрадликата, известна повече с народното си име „тетра” е вълшебен лек от природата. Билката цери 99 болести, а най-интересното е, че подмладява кожата. Тя се прилага само и единствено за външна употреба. Растението е отровно и погълнато, може да доведе до фатални последици. Отвара от смрадлика цери гнойни рани, възпаления на устната кухина и всякакви кожни инфекции.

Без проблем се справя с много видове гъбички и бактерии. Методът е прост, евтин и много ефикасен. Една лъжица от изсушената или прясна билка се кипва за 5 минути във вряща вода. Оставя се да престои 30 минути и с отварата се правят бани и промивки на засегнатото място. Ако е възможно, добре е раната да се накисне за около половин час в отварата. Процедурите се повтарят 1-2 пъти дневно до окончателното излекуване. Много са полезни и при акне и други гнойни възпаления по лицето или тялото. Лосион от смрадлика подмладява кожата.
За да си направим лосиона, трябва да сложим 1 супена лъжица без връх сушена смрадлика (от билковите аптеки) във 1 чаена чаша вряща вода. Ври около 3 минути. Махаме от котлона и захлупваме съда с чинийка. Запарката е готова след 1 час. Прецеждаме. Получената отвара (лосион) използваме след като напълно изстине. Нанася се много лесно върху почистено лице, както останалите лосиони (тоници). Потапяме памучен тампон в течността и обтриваме лицето с него. Лосионът от смрадлика съхраняваме в хладилника до 2 дни.
Какви са предимствата му? Не съдържа алкохол и не изсушава кожата. Почиства и свива порите. Има успокояващо действие. Изравнява структурата на кожата. Идва от природата, а не от луксозни пластмасови шишета.