Девет природни рецепти борят безплодие

Понякога природата е по-силна от медицината

Ако не можете да заченете и лекарите не откриват причината, може да опитате с билки
Безплодието е бич №1 в модерното общество. Всяко четвърто семейство има проблеми със зачеването на наследник, сочат последните статистически данни. Понякога причините за стерилитета са банални и лесно преодолими. В други случаи се налага тежко и дълго лечение, а след това „ин витро”. Но има и двойки, при които не се открива никаква причина, но бебето не идва, дори и с модерните методи на асистираната репродукция. Ако конвенционелната медицина е безсилна да помогне, а лекарите не откриват никакъв проблем в двойката, може да опитате с позабравените бабешки лекове. Народната медицина не веднъж е доказала, че стават чудеса! Ето няколко изпитани рецепти за борба с безплодието:

Рецепта 1: Смесват се добре по 100 г розмарин и великденче и 50 г вратига. 3 супени лъжици от сместа се заливат с 600 мл вряла вода. Кисне така 1 нощ. След това се пие 3 пъти на ден по 200 мл преди ядене.
Рецепта 2 (Донка Костадинова): Смесват се 100 г великденче, 100 г еднолистен живовлек и 100 г маточина. 3 супени лъжици от сместа се поставят в термос и се заливат с 3 чаени чаши вряла вода. Оставя се да престои така през нощта, а на сутринта течността се прецежда. Пие се по 150 г 4 пъти на ден 30 мин. преди хранене.
Рецепта 3: В 2 л червено вино се слага 100 г борова кора. Оставя се да кисне 24 часа. Пие се вечер по 1 чаена чаша.
Рецепта 4: С 1 л ракия се заливат 400 г чубрица. Кисне 14 дни, като често се разклаща. След това се прецежда и се пие по 15 капки от тинктурата на ден, разтворени в чай.
Рецепта 5 ( при женско безплодие): 2 супени лъжици бяла комунига се поставят в термос и се заливат с 2 чаени чаши вряла вода. На сутринта течността се прецежда, разделя се на три части и се пие 1 час преди хранене.
Рецепта 6: Смесват се добре по 300 мл ракия, зехтин и мед (или захар), по 10 г смлян черен пипер, медицинска дъвка, канела и карамфил (подправка) на прах. И двамата партньори трябва да приемат от сместа вечер по 1 супена лъжица.
Рецепта 7 (при женско безплодие): 2 супени лъжици връхчета от хвойна се поставят в емайлиран съд и се заливат с 2 чаени чаши студена вода. Вари се на тих огън под капак 15 мин. Маха се от котлона и се оставя да престои още 15 мин. Прецежда се и се пие на малки порции през целия ден.
Рецепта 8 (при стерилитет на мъжа): С 1 л ракия (или водка) се заливат по 200 г семе и цвят от пащърнак, кисне 14 дни, като често се разклаща. След това се прецежда и се пие по 10 капки 3 пъти на ден преди хранене, разтворени в чай, подсладен с мед. Пъщарнакът е и много силен афродизиак.
Рецепта 9: Смесват се добре 1 л зехтин, 1 кг захар, 250 мл мастика, 20 г смлян черен пипер, 20 г канела на прах, всичко се изсипва в буркан и се държи на хладно. Взема се по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 20 мин. преди хранене.