Изповедта на Милена Шаркова

"Иска ми се моят герой да бъде пример за бъдещите мъже на България", проплаква съкрушената жена

Съпругата на Емил Шарков, който загина при злощастната операция в Лясковец, направи пред bTV специално обръщение към всички, загубили близките си при изпълнение на служебния им дълг.

Обръщението е част от репортажа на Светослав Иванов в рамките на предаването "120 минути".

В изповедта на Милена има много мъка, но няма обвинения. Тя просто иска бащата на детето ù, когото галено е наричала "момчето", да бъде запомнен чрез нейните чувства. Ето какви са те:

"Мисля, че дори да е знаел какво ще се случи, той пак би пожертвал себе си, за да защити трима ранени приятели и учениците, срещу които е подготвен цял боен арсенал. За да могат децата от Лясковец да ходят спокойно на училище, моето дете остана без баща. 

(...)

Много ми се иска моят герой да бъде пример за бъдещите мъже на България. Да обичат страната си, да уважават и ценят жената до себе си, да спазват моралните ценности, да различават доброто от лошото, да не предават приятели, да помагат на по-слабия. Или просто да бъдат мъже на честта".

Милена благодари на Господ, че ù е дал мъжа, който е възпитал дъщеря им. Всеки ден тя го е изпращала безмълвна, знаейки, че работата му е онова, за което винаги е мечтал.