Убиецът от Лясковец обжалва присъдата си

Очаква се на Петко Петков да бъдат повдигнати още две обвинения

Петко Петков от Лясковец, който на 14 март уби един полицай и рани трима при спецакция на СОБТ, ще обжалва решението на Великотърновския окръжен съд. Това предаде БНР.

53-годишният мъж беше централният субект при акцията, която целеше именно неговото обезвреждане. Заради извършените от него престъпления по време на операцията съдът във Велико Търново му наложи постоянна мярка за неотклонение - "задържане под стража", която той ще обжалва.

Служебният му адвокат, Димитър Димитров, заяви, че клиентът му не желае да присъства лично на делото. Петков все още е под лекарско наблюдение, но според лекарите състоянието му е стабилизирано и се очаква след няколко дни той да бъде транспортиран в болницата на Софийския затвор.

В петък апелативните магистрати ще заседават в Съдебната палата в Търново. След като вече е обвинен за умишлено убийство на служител на МВР, се очаква прокуратурата за повдигне на Петко Петков още две обвинения - за незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси и за нанесени телесни повреди на други трима полицаи.