„Зелените“ си правят безплатна политическа реклама в национален ефир за Карадере

Политическа партия “Зелените“ си правят безплатна политическа реклама в национален ефир за Карадере.

 Телевизиите БТВ, Нова, БНТ, ТВ7, Хоризонт и Дарик радио не спират да канят само лидерите на „Зелените“ и техните членове Андрей Ковачев, Тома Белев, Петко Цветков, Андрей Ралев, Борислав Сандов. Навсякъде се пробутва и Атанас Чобанов, който е водача им за европейските избори.

Настояваме телевизиите да изписват „платен репортаж или предизборна хроника“, когато канят т. нар. „зелени“. В случай, че няма такъв надпис трябва да се търси равнопоставеност с останалите поличитески сили и по-специално с тези, които са заявили екологична насоченост.

Настояваме съгласно Избирателния кодекс електронните медии да обявят договорите си за платена предизборна реклама с партия „Зелените“. В противен случай ще продължи практиката обществото да бъде манипулирано, да получава едностранна информация и да му бъде отнето правото да направи информиран избор.


Затова ние ще следим и сезираме Съвета за електронни медии и Централната избирателна комисия. Ако те не реагират адекватно ще се обърнем към европейските институции.

 

ПП „Партия на зелените”
Председател: Валентин Симов