25 000 долара струва най-скъпият десерт в света

Ресторант, намиращ се в Ню Йорк, предлага десерт за скромните 25 000 долара. Невероятно скъпото изкушение е направено от най-финия шоколад, като за декорация са послужили позлатени стърготини в комбинация с луксозни трюфели. От управата на ресторанта уверяват, че стърготините са абсолютно безвредни за ядене.
Десертът се сервира в замразен вид и е комбинация от 14 вида луксозен шоколад, идващ от различни страни. Шоколадовото изкушение беше признато за най-скъпото в света и беше записано в книгата на Гинес, пише EkipNews.bg.

Този десерт е единствен по рода си, защото е украсен с 5 грама 23-каратово злато за ядене и е поръсен с прашинки златен флейкс. Както подобава за такъв деликатес и цена, сервизът също е от огромно значение. За целта главният готвач приготвя и лично сервира шоколадовото изкушение в златен съд от 18-каратовия благороден метал, инкрустиран с диаманти, а до него е положена и лъжичка от 24-каратово злато, също украсена със скъпоценни камъни. 
На цена от 25 000 долара лъжичката остава за спомен на клиента, осмелил се да поръча лукзозния десерт. Ако пък реши да се откаже от тази придобивка, тогава и сметката ще се промени на 18 713 долара.