Ботев излиза срещу Левски!

Двата тима се срещат днес на "Герена" в шампионатен мач

Дербитата между Левски и Ботев винаги са били по-особени и специални, а през този сезон двата отбора ще премерят сили общо цели 6 пъти, пише SPORTONLINE.BG.

След първите 4 мача балансът е по две домакински победи, но "канарчетата" изхвърлиха столичния гранд от турнира за Купата на България и запазиха шансовете си да спечелят трофей. За "сините" пък загубата означава, че почти сигурно ще пропуснат евротурнирите.

Днес Левски има възможност да вземе частичен реванш в дебюта на поредния си нов треньор. Елин Топузаков се нагърби с трудната задача да изправи на крака един отбор, който е обременен психически и от началото на втория полусезон постигна една единствена победа. Тя дойде точно срещу Ботев в първия четвъртфинал за националната купа.

Пловдивчани също можеха да са с нов наставник, но ръковдството на клуба не прие оставката на Станимир Стоилов и той остава начело на тима. Топузаков има много проблеми около състава за днешния мач. С травми са Валери Божинов, Пламен Илиев, Орлин Старокин и Дъстли Мулдер. Пламен Крумов пък е наказан. Очаква се ветеранът Станислав Ангелов да действа като десен бек, а в центъра на защитата да започнат отново Аймен Белаид и Даниел Димов.

В халфовата линия след изтърпяно наказание се завръща Владимир Гаджев, а до него най-вероятно ще играе младият Борислав Цонев. Ларсен Туре и Кристовао Рамос ще атакуват по двата фланга, а Рафаел Бастос ще действа зад централния нападател Цветан Генков.

Сериозни промени ще има и в състава на гостите. Наказан за натрупани картони е Анисе Абел, който ще бъде заместен от Георги Сърмов. Почти сигурно Александру Бенга ще бъде предпочетен в центъра на защитата вместо Сивард Спрокел, а героят от мача с Левски преди три дни Луис Педро ще получи титулярно място за сметка на друг румънец - Александру Куртеан.Най-скъпата зимна покупка на "жълто-черните" - Юнес Хамза, ще води атаката заедно с Феребори Доре.

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Блажевич; С. Ангелов, Д. Димов, Белаид, Нунеш; Гаджев, Б. Цонев; Туре, Бастос, Рамос; Генков Старши треньор:

БОТЕВ (4-2-3-1): Стаховяк; Й. Христов, Бенга, Лукин, В. Минев; Огнянов, Сърмов; Доре, И. Цветков, Педро; Хамза