Възроден Ботев смаза Левски, вече е на полуфинал за Купата

Жълто-черните взеха реванша с 2:0

Ботев победи Левски с 2:0 и отстрани "сините" на четвъртфинал за Купата на България!

Мачът започна с опит за натиск от страна Ботев, но това не доведе до реални опасности пред вратата на Горан Блажевич. Първият удар в срещата отправи Кевин Бру в 5-ата минута. Французинът шутира от около 26 метра, но топката премина високо над вратата.

През първото полувреме двубоят протече доста твърдо, футболът беше малко като изобилстваха единоборствата и неточните подавания.

В 13-ата минута Феребори Доре настъпи Орлин Старокин, който напусна терена с окървавено бедро. Старокин се върна на игрището, опита да доиграе мача, но в 24-ата минута бе сменен принудително.

В 28-ата минута Кевин Бру изкара безсмислен жърт картон след остро влизане на тъча в гърба на Сивард Спрокел.

В края на полувремето Левски погледна и към вратата на домакините. В 33-ата минута Нунеш и Рамос взаимодействаха добре отляво по атаката на „сините“, последва центриране към Цветан Генков, но неговият удар  бе избит с крак от Стаховяк. 3 минути по-късно последва нов добър шанс за Левски, когато Кевин Бру пресече една отбита топка, но ударът му с десния крак премина покрай гредата.

Следващите минути бяха за Ботев. В 37-ата Мариян Огнянов намери Доре около точката на дузпата, но Димов успя да избие кълбото и да предотврати опасността. Две минути по късно отново Огнянов беше в центъра на събитията като овладя центриране на Христов в наказателното поле и с пета насочи топка към Хамза.Той обаче се засуети и кълбото му избито.

Минутка преди почивката Ларсе Туре стреля от 25 метра, но топката мина на метър от вратата. Веднага след това Томаш Ивршек пък получи първия жълт картон за Ботев.

Ботев излезе преобразен за второто полувреме. На почивката Станимир Стоилов смени Мариан Огнянов и на негово място влезе Луис Педро. Първата възможност за канарчетата се откри в 47-ата минута, когато Анисе стреля от границата на наказателното поле, но топката премина покрая вратата. В 50-ата минута трибуните на стадиона в Коматево изригнаха! Грешка на Бру, който опита да гардира топката до аутлинията, но Хамза я измъкна, подаде към Йордан Христов в наказателното, който от трудна позиция продължи към Луис Педро на далечната греда и той откри резултата.

Левски изпадна в шок от гола, което можеше да им коства ново попадение. Голмайсторът Педро бе изведен очи в очи с Блажевич, но вратарят спаси.

В 59-ата и 63-ата минути жълти картони получиха Юнес Хамза и Йордан Христов.

В 66-ата Левски отбеляза гол, но радостта на Тони Здравков и играчите му бе кратка, тъй като попадението бе отменено заради засада. Рафаел Бастос изпълни фаул от фланга, последва разбъркване във вратарското поле на Стаховяк, топката бе изчистена, но Бру я върна обратно, а след рикошет в Белаид, Бастос вкара отблизо, но голът бе отменен.

В 72-ата минута трагедията за Левски стана пълна! Луис Педро се измъкна от Пламен Крумов отляво, подаде успоредно с линията на вратарското поле към Хамза, който пусна към Доре и от няколко метра той за  втори път мрежата зад Блажевич.

Втори гол на Левски бе отменен заради нова засада на Бастос в 80-ата минута. Крумов центрира към наказателното поле, Макриев отклони с глава, Бастос с воле намери далечния горен ъгъл, но при подаването беше зад защитата на домакините.

До края на мача "сините" така и не успяха да застрашат вратата на Ботев и с наведени глави и свалени гащи "сините" се прибраха в съблекалнята. Преди това все пак силите на футболистите стигнаха за едно меле и жълти картони за Анисе и Станислав Ангелов!

1:0 Луис Педро 50 минута

2:0 Доре 72 минута

СЪСТАВИ:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): Стаховяк, Христов, Спрокел, Лукин, Минев, Иршак, Огнянов, Куертен, Анисе, Доре, Хамза

ЛЕВСКИ: Блажевич, Крумов, Белаид, Димов, Нунеш, Старокин, Бастош, Рамос, Туре, Бру, Генков

СЪДИЯ: Станислав Тодоров

Още за спорта четете в Sportonline.bg