Борисов: Мачът е свирен, ще оспорваме резултатите от изборите

"На политическите състезания, наречени избори, има победители и победени"

Ако БСП не ревизира днес решението си за ръководството на ЦИК, съм склонен на по-крайни мерки. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия. Полага ни се да имаме зам.-председател или председател на ЦИК като най-голяма политическа сила, каза Бойко Борисов.
"Очаквам, особено БСП, като се има предвид, че в Европа европейските социалисти са втора политическа сила, но за да има е толерантност и стабилност, техният представител в лицето на Мартин Шулц е председател на ЕП, не зам.председател, председател на ЕП, ще ревизира днес решението си", каза Борисов.
"На политическите състезания, наречени избори, има победители и победени. И победителите са не само, за да управляват, а и на базата на своите резултати след това да бъдат представлявани с определени квоти в определени комисии и в цялостното управление на държавата. Така и в случая с ЦИК. Съжалявам, но тези партии, които се наричат много така ласкателно управляващи, те не са победили на избори и сега се опитват служебно да ги спечелят. Аз само им напомням, че преди 10 години или там колко, когато започнахме да се явяваме на избори, винаги сме били в позицията на опозиция и винаги сме давали възможност на всички останали да бъдат повече от нас. И вчера аз запознах и ръководството на ЕНП в лицето й на Джоузеф Дол и Антонио Лопес. Те поеха ангажимент, доколкото знам вече е уведомен и Мартин Шулц, защото в Европа винаги се дава една толерантност към опозицията", каза Бойко Борисов.