Борисов: "В желанието си да избягат от отговорност, някои хора стигат до смешни твърдения"

Ръководството на МВР трябваше да си подаде оставката заради инцидента в Лясковец, смята бившият премиер

"В желанието си да избягат от отговорност, някои хора стигат до смешни твърдения". Това коментира бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова ТВ по повод трагедията в Лясковец.

"Един 53-годишен мъж направи за смях целия отряд за борба с тероризма начело с ръководството на МВР, което трябваше да си подаде оставката", заяви Борисов.

Бившият министър-председател изрази възмущението си от начина, по който се спекулира със ситуацията. "Да определяш, че някой ще ти провали операцията, при положение, че тези от този отряд би трябвало, ако този вътре е терорист, с гранати, с гранатомети да могат да го обезвредят (…) Що за глупост е с халосни патрони да ходиш да гърмиш на някой пред вратата? И да очакваш да те посрещне как в 5.30? И да се опитваш да прехвърляш вина на някой, който ама изобщо няма нищо общо с тая работа?”.

Изказването на Борисов идва по повод конкретни коментари на депутата Кирил Добрев по време на изслушването в парламентарната вътрешна комисия.

„Проявявах толерантност, съболезнования за близките на убития, на простреляните, очаквах да си подадат оставка това ръководство, да поемат отговорността и тихичко да си заминат. Вместо това, чувам неща, които граничат, искам да използвам епитет, който да не е обиден, но той трябва да олицетворява някаква голяма глупост", заключи лидерът на ГЕРБ.

В деня на трагедията той изказа своите съболезнования на близките на загиналия полицейски случай и призова към толерантност. "Подобен инцидент може винаги да възникне. Служителите на МВР в страната имат ежедневно подобни задържания и изземвания и никой от тях не е застрахован, че подобно нещо няма да му се случи”, заяви тогава Борисов и добави, че в такива моменти трябва не да се политиканства, а да се разсъждава.