Сателит засне останките на малайзийския самолет!

Кораби и самолети на САЩ, Австралия и Малайзия вече пътуват към мястото

Снимка от сателит може би е заснела останките на изчезналия малайзийски самолет, съобщава "Дейли мейл".

На 16 март устройството е заснело два видими обекта, плаващи в южната част на Индийския океан; в района, в който се предполага, че е изчезнал полет MH370. Те се намират на 2500 километра югозападно от град Пърт.

Според изчисленията размерът на единия от обектите трябва да е около 24 м, а на другия - около 5 метра. Прихващането им австралийският премиер Тони Абът определи като "надеждно и потенциално важно".

"Това може да отнеме до 48 часа, но всичко зависи от това колко близо или далеч от обектите са корабите и другите съоръжения", обясни той.

Но районът е толкова отдалечен от Пърт, колкото е Лондон от Москва, което означава, че корабите ще се забавят, а самолетите ще могат да летят над него в ограничен период от време, преди да се върнат в базата, за да заредят. А водата прави заснетите изображения доста неясни, така че съществува голяма вероятност те да не са от малайзийския самолет.

Така или иначе, потенциалните отломки попадат в района, определен за търсене, и са следа, на която със сигурност трябва да се обърне внимание. А ако сред тези останки бъде открита черната кутия на самолета, това ще бъде ключът към разкриването на трагичния инцидент.

Вижте снимките, направени от австралийския сателит