Фондът за лечение на деца вероятно ще има нов шеф

За момента не е ясно кой ще замени доктор Ива Станкова

Имам информация, че д-р Станкова смята да се оттегли от Фонда за лечение на деца. Информацията съобщи министърът на здравеопазването Таня Андреева в ефира на БНР за Ива Станкова - сегашният шеф на институцията.

Към момента няма кандидати. Нямам нова персона, която да оглави Фонда. Очаквам отговора на д-р Станкова и тогава започвам срещи с кандидати за директори на Фонда. Предполагам, че след като бъде съобщено това, че д-р Станкова се оттегля, ще има и кандидати. Ще има назначени още хора. Случаите на болни деца се увеличават и броят на досиетата, които Фондът разглежда, са три пъти повече от 2012-а година и очевидно администартивният капацитет не е достатъчен.

Министър Андреева съобщи, че очаква работна група, начело с проф. Пилософ, да внесе до края на тази седмица предложенията си за новия правилник на работа на Фонда.

Ако рокадата стане факт, това ще означава, че Станкова е изкара начело на институцията по-малко от година. Тя наследи на поста Павел Александров, който беше освободен заради констатирани нарушения в работата - както административни, така и в сферата на трудовото законодателство.