7 март: Интелектуални провокации в неясни ситуации

Хороскоп

06-03-2014, 19:00

Снимка:

Frank Uyttenhove

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: Цената на упорството

Слънце в Риби, Луна в Близнаци

В петък суетата на живота отново ще ни завладее и ние с любопитство ще насочим зрение и слух към всичко, което той може да ни предложи. Информацията, независимо от вида и стойността си, ще стане главен герой на битието ни и основен мотив за действията и плановете ни. Интересът ни към всичко, независимо дали ни засяга пряко или не, ще провокира движение, много срещи и разговори. Истината обаче е, че не всичко, което чуем или прочетем ще бъде вярно и следва да бъдем внимателни. Можем да си направим погрешни изводи, или да възприемем като истина грешните преценки на някой друг. Помнете, че слуховете
не са факти, а предположенията не са заключения. Проверявайте достоверността на постъпващата информация за да не изпаднете в последствие в неловка ситуация. Въздържайте се също от хвалби и преувеличаване на личните качества и постижения.

Денят ще премине активно, без особени усложнения, но и без видими постижения. Ако сте планирали сериозни дейности, от които очаквате резултат, ще трябва да се постараете да се дистанцирате от всеобщата словоохотливост. Иначе денят ви може да премине в празни разговори-приятни, но безсъдържателни. Изключение можем да допуснем, по отношение на срещи със съмишленици, с които споделяме общи интелектуални интереси. Те ще ни помогнат да научим нещо ново и интересно, да обогатим знанията си и да разширим представите си.

Работа и бизнес
Постарайте се днес да намерите време за да се информирате новините  и нововъведенията в сферата в която работите, да обмените знания и опит с колеги и партньори. Обсъдете с хората с които работите своите намерения. Определянето и обсъждането на целите, както и пътищата за тяхното постигане може да роди нови идеи и възможности, за чието съществуване не сте знаели.

Здраве, хранене и красота
Днес организма усвоява енергията от храната без остатък. Менюто трябва да е богато, пълноценно и разнообразно. Полезни са храни богати на растителни мазнини, тъй като те ще съдействат за повишаване на еластичността на клетките, но като цяло е препоръчително да се храните с онова, което ви привлича. Организма сам заявява нуждите си и ще ви ориентира на кои продукти да отдадете предимство през следващите седмици. Кожата както и всички клетки на тялото се нуждаят от повече кислород. Прекарвайте повече време навън и избягвайте прекалено мазни козметични средства.