Седмицата: Цената на упорството

Хороскоп

03-03-2014, 20:02

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новолуние в Риби: Вяра, надежда и мечти

Астрологична картина за периода 3-9 март

Новата Луна ще внесе обновление в ежедневието ни и ще се отрази стимулиращо на активността ни през настоящата седмица. От съществено значение за успеха и самочувствието ни обаче, ще бъде посоката в която ще насочим енергия си. Свръх дози от нея не се очакват, поради стационарно ретроградна фаза на Марс, а доколкото я имаме, би следвало да я насочим навътре, а не навън. И да имаме едно на ум, че много от обичайните ни действия и реакции ще престанат да пораждат очаквания резултат. За жалост упоритостта в прилагането им ще ни отведе до задънена улица, което бавно и постепенно ще ни подтикне да ги ревизираме и да ги подменим с нови. Това обаче ще бъде продължителен процес, който ще ни ангажира през цялата пролет. Сега същественото е да открием и приемем посланието, посочващо каква част от привичните ни действия спират да дават резултати.

Разбира се няма да ни липсват възможности за себереализация, особено там където усилията ни са насочени не към завоюване на нови, а към укрепване на съществуващи позиции. Ресепективно - към преработка и усъвършенстване на стари идеи и проекти. Съществено внимание следва да обърнем на възродили се стремежи към всичко касаещо установяването на порядък в домът, семейството и недвижимата собственост.

Ще трябва също и прецизно да отсеем делата, които изискват активно взаимодействие с обкръжението ни. Те едва ли ще се радват на подкрепа от обстоятелствата. Успешни ще се окажат онези инициативи и ситуации, в които всичко зависи от нас, без да се налага да съгласуваме с някого действията и плановете си. В ситуации, в които това се налага, поради независими от нас причини, както в личния така и в деловия живот, всичко ще зависи от умението ни да бъдем добри психолози и да прощаваме стари разочарования и обиди.

Безусловно събитията през цялата седмица ще ни подтикват  да преразглеждаме взаимоотношения - партньорските под въздействието на конфликта между Марс и Венера, а приятелските и колегиалните под окончателната ревизия провеждана от Меркурий и Сатурн. Разбира се, сред тях ще има такива които ще достигнат до своя естествен финал, особено ако всичко преживяно от декември насам посочва необходимостта от това. Бъдете прецизни обаче и не бъркайте огорчението с безперспективността. Някои разочарования целят да ни освободят от илюзии и да доближат представите ни до действителността , а не да мотивират прекратяване на връзките. Търсете в другите онези качества, които ви помагат да ги приемете и които могат да подпомогнат реализацията на намеренията ви. И в случай че ги откриете, се постарайте да погребете в миналото всички разногласия. Най-изкусните дипломати сред нас, може би ще съумеят да превърнат дори враговете си в съюзници.

Вторник ще ни отправи предизвикателства, именно в онези ситуации, в които трябва да направим компромис. Ще бъдем настроени войнствено, което ще съдейства за осъществяването на самостоятелни и решителни действия, но доста ще усложни поддържането на хармонията. Бъдете предпазливи-резките оценки и изказвания могат да се превърнат в бумеранг. Настроението ни ще бъде променливо и ако допуснем то да мотивира постъпките ни, нищо чудно в края на деня да сме недоволни най-вече от себе си. В това в крайна сметка ще ни попречи да се порадваме на далеч по спокойните и хармонични усещания в късните вечерни часове.