Президентът: Икономиката ни е застрашена от 1 микробус алчни хора

Животът

28-02-2014, 19:26

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мандатът на Петър Стоянов в книга

Плевнелиев представя книга за Петър Стоянов

Демокрацията ни е болна, има раково образувание, заяви Плевнелиев

Днес нашата демокрация е болна. Има раково образувание, каза в Пловдив държавният глава Росен Плевнелиев. Той бе в града на представянето на книгата "Хроника на един президентски мандат" на Димитър Райчев. Страниците проследяват политическата кариера на Петър Стоянов. Двамата президенти бяха един до друг сред стотици пловдивчани.

Вие зададохте ясен курс на достойното място на България в Европа, каза Плевнелиев на Стоянов. Демокрацията ни обаче днес е болна, заяви президентът. Според него институциите са фасада и обслужват единици хора, пазарната икономика е застрашена от 1 микробус алчни олигарси, а свободата на българските медии е ударила дъното.

В Пловдив Росен Плевнелиев изброи и мотивите, заради които е наложил вето на текстове от Изборния кодекс:

"Отнемат се президентски пълномощия, с което няма как да се съглася от гледна точка на назначаването на членовете на Централната избирателна комисия; Декларира се желание за висок професионален ценз за членовете на Централната избирателна комисия, като в същото време не виждаме никакви изисквания. Отпадна дори експерименталното провеждане на електронен вот, което е голяма грешка. Не трябва да гледаме назад, а напред към 21 век. Българите са в интернет, те са въоръжени със смартфони, те знаят и могат, и сме длъжни да им дадем адекватно решение", каза Плевнелиев.

Президентът е недоволен и от недостатъчната възможност за пренареждане в съответните листи. Гражданите ясно казаха, че искат мажоритарност, категоричен е държавният глава.