Мандатът на Петър Стоянов в книга

Мисия Пловдив

28-02-2014, 08:31

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Представят официално книгата днес

Премиера на „Хроника на един президентски мандат“ на Издателска къща „Хермес“ще се състои в Пловдив от 18 часа в Международен панаир – Пловдив, Конгресен център, зала „България“.

Главно действащо лице в книгата е роденият под тепетата български президент /1997-2002 година/ Петър Стоянов. Луксозният том се издава със съдействието на д-р Невен Енчев, Израелско-българския институт, КЦМ 2000 АД, Пловдивски граждански клуб и др. Средствата от продажбата на книгата ще бъдат дарени на фондация „Качество на живот“, в помощ на болните от детска церебрална парализа.

„Хроника на един президентски мандат“ ще бъде представена от нейния автор и съставител Димитър Райчев, в присъствието на самия Петър Стоянов. Вчера самият Райчев обяви, че на премиерата готовност да присъства е заявил и настоящият държавен глава Росен Плевнелиев.

Книгата проследява политическата кариера на държавния глава. Хрониката не поставя въпроси, не прави оценки и не е опит за приятелска апология на президента. Тя е по-скоро опит да се представи цялостно, чрез всички по-значителни събития, мандатът на един от водачите на българската нация в едно изключително драматично и противоречиво време.