Обвиняват Волен Сидеров до дни?

Лидерът на "Атака" е получил призовка да се яви в столичното следствие

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е получил призовка да се яви в столичното следствие в следващите дни. Вероятно тогава той ще бъде обвинен за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай на летище "Варна", пише „Труд“.

В началото на януари политикът обиди френска дипломатка, която направила забележка на шумната група атакисти в самолета от София за Варна. След това Сидеров ударил пасажер, който се намесил в защита на дамата, а накрая наранил и полицай, който се опитал да предотврати по-нататъшни саморазправи.

В следващите няколко седмици след инцидента скандалът ескалира, подклаждан от най-разнообрани изказвания. Лидерът на „Атака“ в крайна сметка се отказа от депутатската си защита на 22 януари.  

По време на заседанието депутатите от националистическата партия дружно се отказаха от имунитети се си. Председателят на НС Михаил Миков помоли депутатите да си седнат на местата, но те поискаха да останат до лидера си. Миков даде почивка, но атакистите се укротиха и не се наложи да бъде прекъснато заседанието.